Епизода 8 – Моја среќа

Зоки Поки си игра на подот со пластични динoсауруси. Таткото ѕирка загрижено низ вратата. Мисли дека не е во ред по цел ден да седи затворен во соба и да убива динoсауруси.

Наместо тоа му нуди да го однесе во Зооолошка. Зоки Поки се противи, веќе бил во Зоолошка, досадно е. Сепак, татко му го присилува со скокоткање и одат.